Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ρόταρυ το 2015-16

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ρόταρυ το 2015-16

Ο K.R. Ravidran είναι, από 1ης Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ρόταρυ για το 2015-16.

B7uMzWqCcAAX-I5[1]

 

O K.R. “Ravi” Ravindran είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της PrintcarePLC, μίας εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας λύσεων εκτύπωσης, συσκευασίας και ψηφιακών μέσων. Είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος προμηθευτής συσκευασίας φακέλων τσαγιού, τροφοδοτώντας σχεδόν όλες τις μεγάλες εταιρείες τσαγιού, με παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Σρι Λάνκα και την Ινδία. Στην Printcare έχουν απονεμηθεί εθνικά και διεθνή βραβεία αριστείας. Ο Ravindran ήταν κύριος ομιλητής σε διάφορα διεθνή συνέδρια εκτύπωσης και συσκευασίας.

 

Επίσης, ο Ravindran συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια πολλών άλλων εταιρειών και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στη Σρι Λάνκα και την Ινδία, συμπεριλαμβανομένου τουMJF (Dilmah) CharitableFoundation.

 

Είναι ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της, υποστηριζόμενης από το Ρόταρυ, Ένωσης της Σρι Λάνκα κατά των Ναρκωτικών, η οποία είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός τέτοιου αντικειμένου στη χώρα. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, ο Ravindran συμμετείχε στις προσπάθειες της επιχειρηματικής κοινότητας για την εξεύρεση ειρηνικών λύσεων στις συγκρούσεις και ήταν ο κύριος ομιλητής στο υποστηριζόμενο από τα Ηνωμένα έθνη συνέδριο για τη διασπορά της Σρι Λάνκα στη Νέα Υόρκη, το 2002.

 

Ροταριανός τρίτης γενιάς και μέλος από τα 21 του έτη, ο Ravindran έχει υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ρόταρυ και κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών συνεργάστηκε στενά με τη UNICEF για την επιτυχή διαπραγμάτευση παύσης πυρός με τους μαχητές του βορά. Με τη βοήθεια των προσπαθειών του Ρόταρυ η Σρι Λάνκα κατέγραψε το τελευταίο κρούσμα Πολιομυελίτιδας το 1994.

 

Επίσης, προέδρευσε το έργο Επαν-αφύπνισης των Σχολείων, κατά το οποίο η Περιφέρεια 3220 του Ρόταρυ συγκέντρωσε πάνω από $12 εκατομμύρια για την ανοικοδόμηση πάνω από 20 σχολείων που είχαν κατεστραφεί από το τσουνάμι, ένα έργο επωφελές για 14,000 παιδιά. Συνεχίζει να παίζει ρόλο στο έργο του ομίλου του για την οικοδόμηση κέντρου για τα παιδιά για την έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη του καρκίνουστη Σρι Λάνκα. Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι η μόνη εξειδικευμένη εθνική υποδομή που θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ελέγχου και πρώιμης ανίχνευσης.

 

Ο Ravindran είναι αποδέκτης της Εύφημου Μνείας του Ροταριανού Ιδρύματος για Αξιέπαινη Προσφορά, του Βραβείου Διακεκριμένης Προσφοράς και του Βραβείου Προσφοράς για ένα Κόσμο χωρίς Πολιομυελίτιδα. Αυτός και η Vanathy είναι παντρεμένοι από το 1975, έχουν δύο παιδιά και πρόσφατα απέκτησαν και ένα εγγόνι.