2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η 2470 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ, μία από τις 540 Περιφέρειες παγκοσμίως, περιλαμβάνει τη Νότια Ελλάδα (Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, τα Νησιά του Ιουνίου εκτός της Κέρκυρας, και τα νησιά του Αιγαίου εκτός της Λέσβου, της Λήμνου και της Θάσου. Διαθέτει 60 Ομίλους με πάνω από 1400 ροταριανούς, 9 Ομίλους Ροταράκτ και 2 Ομίλους Ιντεράκτ., Στην Περιφέρεια περιλαμβάνεται ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών, ο πρώτος Όμιλος που ιδρύθηκε στα Βαλκάνια το 1928, με την υποστήριξη του τότε Πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι Ροταριανοί της Περιφέρειας, μέσα από Ροταριανά Προγράμματα Κοινοτικής και Διεθνούς Δράσης, εφαρμόζουν αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερο ανάγκη, ιδιαίτερα στη τρέχουσα περίοδο που η μακροχρόνια οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας, δημιουργώντας καθημερινά νεόπτωχους και άτομα με έντονη την ανάγκη κάθε είδους στήριξης.

Η ενίσχυση των μελών των Ομίλων με νέο αίμα θα επιτρέψει την αύξηση του κύκλου των δράσεών τους και την ανάδειξή του σε μια από τις πιο αποτελεσματικές ΜΚΟ στη χώρα μας, που εργάζεται για τη διάδοση των ιδεών του εθελοντισμού και του ανθρωπισμού.